logo
جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس ها از خمیر نان های محلی معروف در استان آذربایجان شرقی

خمیرترش مخلوطی از آب و آرد است که با توجه به حضور میکروارگانیسم های متعددی به خصوص مخمرها و باکتریهای اسید لاکتیک تخمیر می شود. لاکتوباسیل ها مهم ترین گروه از باکتریهای اسید لاکتیک در خمیرترش به شمار می آیند که با تولید ترکیبات سودمند مختلفی ترکیب شیمیایی و میکروبی خمیرترش را بهبود می بخشند. در این پروژه، سویه های لاکتوباسیلوس  از نمونه های خمیرترش جمع آوری شده از مناطق روستایی در استان آذربایجان شرقی جداسازی و مورد شناسایی قرار گرفتند. برای شناسایی و گروه بندی اولیه از تست های بیوشیمیایی و ویژگی های فنوتیپی استفاده شد که بر اساس نتایج حاصل از تست های بیوشیمیایی جدایه ها به سه گروه، تقسیم بندی شدند. گروه اول شامل 118 جدایه بود که به دو گونه پلانتاروم و مورینوس شباهت داشتند. در گروه دوم 30 جدایه قرار گرفت که شباهت این گروه به گونه های آژیلیس- مالتارومیکوس و کورواتوس بود. گروه سوم شامل 18 جدایه بود که این جدایه ها به گونه های پارالیمنتاریوس- رئوتری- فارسیمینیس- سانفرانسیس شباهت داشتند. در روش شناسایی مولکولی ، جدایه هایی منتخب از هر گروه برای توالی یابی ژن 16S rRNA ارسال شدند. جدایه انتخاب شده از گروه اول شباهت 99 درصدی به گونه پلانتاروم و جدایه انتخابی از گروه دوم به گونه کورواتوس 100 درصد شباهت داشت.  اما از گروه سوم دو جدایه برای توالی یابی انتخاب گردید که یکی از جدایه ها به گونه فارسیمینیس و جدایه دوم به گونه پارالیمنتاریوس شباهت نشان دادند.


© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک