![]() Please Wait |
![]() بازدید مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی از پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی
توسعه دانش فنی تولید مواد اولیه زیست فناورانه مورد نیاز صنایع غذایی کشور در استان آذربایجان شرقی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری که بر حمایت از تولید و ارتقای امنیت غذایی تاکید دارند از فعالیتهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی حمایت میکنیم. محمد بیگ در بازدید از ذخایر ژنتیک پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی که در راستای وظایف کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی استان و نکوداشت هفته پدافند غیرعامل صورت گرفت افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی که برای تامین امنیت غذایی تلاش می کند، باید به منظور پیشگیری از تهدیدات نوین در زمینه پدافند غیرعامل برنامه محور باشد. در این ارتباط سطح بندی مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان ضروری است. محمد امین حجازی، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز با اشاره به اینکه مواد اولیه با ارزش مورد نیاز صنایع غذایی کشور عمدتا وارداتی هستند، اظهار داشت: ارزش واردات این محصولات سالانه بیش از ۷۰۰ میلیون دلار است که تولید بخش عمده آن از طریق شیوه های زیست فناورانه امکان پذیر است؛ لذا هدفگذاری این پژوهشکده تامین این نیاز براساس اولویت ها و با در نظر داشتن چالش ها و محدویت های اقلیمی کشور است. حجازی ادامه داد: فراهم کردن تنوع زیستی میکروبی لازم برای مطالعات کاربردی در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی، توسعه تولیدات زیستی بر پایه میکروارگانیزم ها در بخش کشاورزی و صنایع غذایی و ارائه خدمات شناسایی مولکولی و تعیین ویژگیهای بیوشیمیایی انواع میکروارگانیسمها از جمله کاربردهای آنهاست حجازی اظهار کرد: بیوتکنولوژی باکتریهای اسیدلاکتیک، بیوتکنولوژی ریزجلبکها، کشت بافت و سلول، اصلاح گرس های علوفه ای و غلات (با کاربرد در صنعت غذا)، تکمیل و تقویت کلکسیون میکروارگانیزم های موثر در کشاورزی و صنایع غذایی از دیگر حوزه های فعالیت پژوهشکده است. رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به بازار حدود ۱۰ هزار میلیارد ریالی استارترها به فعالیتهای پژوهشکده در این حوزه پرداخت و اظهار داشت: فعالیتهای پژوهشکده در این حوزه بر نمونه برداری و مستندسازی فرآیند تولید محصولات لبنی و سایر فراوده های غذایی تخمیری کشور، تعیین خواص فیزیکوشیمیایی، مطالعات متابولومیکس، مطالعات متاژنومیکس و جداسازی باکتری های اسید لاکتیک، فرمولاسیون استارتر برای محصولات لبنی، ارزیابی تولید محصول در سطح آزمایشگاهی و ارزیابی تولید محصول در سطح پایلوت متمرکز است. وی، ایجاد کلکسیون باکتری های اسید لاکتیک بومی کشور، فرمولاسیون و تولید آغازگر پنیر سفید ایرانی با استفاده از سویه های بومی، فرمولاسیون استارتر از سویه های بومی به منظور تولید شیر تخمیری پروبیوتیک (فراسودمند)، ایجاد کلکسیون ریزجلبک های بومی کشور، دانش فنی تولید فرآورده های با ارزش از ریزجلبک ها، اجرای طرح تحقیقاتی مشترک با موسسات تحقیقات علوم شیلاتی و علوم دامی در تعامل با شیلات آذربایجان شرقی و شرکت رحمانلو، بهرهبرداری از حرارت و دودهای خروجی یک سیستم DG-CHP جهت پرورش جلبک و گیاه، همکاری در ثبت جنس و گونه های جدید باکتریایی، اصلاح گرس های علوفه ای، غربالگری، تعیین ویژگی و بهینهسازی جو تا مالت، شناسایی ژنوتیپ های امید بخش گردو، بادام و زرد آلو را از جمله اقدامات دیگر پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی عنوان کرد. حجازی با بیان این که هدف نهایی پژوهشکده این است که دستاوردهای حاصله از طریق ترویج و قراردادهای انتقال دانش فنی در اختیار بهره برداران و شرکت های دانش بنیان قرار بگیرد، اظهار داشت: با اقداماتی که در این زمینه انجام داده شده به زودی شاهد تولید تجاری برخی از این محصولات و اثربخشی هرچه بیشتر پژوهشکده در اقتصاد کشور خواهیم بود.
|
|
منبع : روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی |