logo
dividerآرشیو اخبارdividerدستیابی محققان پژوهشگاه به پروتکل ریزازدیادی گیاه سماق
دستیابی محققان پژوهشگاه به پروتکل ریزازدیادی گیاه سماق
دستیابی محققان پژوهشگاه به پروتکل ریزازدیادی گیاه سماق

 

محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به پروتکل ریزازدیادی گیاه سماق دست یافتند.

 دکتر حجازی، رییس پژوهشکده با اعلام این مطلب به روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از تحویل نهال های کشت بافتی سماق تولید شده در قالب پروژه سفارشی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی به جهاد کشاورزی شهرستان هوراند برای ایجاد باغ الگویی سماق خبر داد.

وی تصریح کرد: پروژه ریزازدیادی گیاه سماق ( L.Rhus coriaria) با هدف تدوین پروتکل ریز ازدیادی این گیاه با ارزش بومی به همت دکتر محمدی و مهندس امیری از محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی اجرا شده است در حال حاضر با تکمیل این پروتکل امکان تولید انبوه نهال سماق فراهم شده است.

به گفته دکتر حجازی سماق تولیدی منطقه هوراند آذربایجان شرقی به لحاظ دارا بودن رنگ قرمز طبیعی، طعم خوب و بازار پسندی یکی از مرغوب‏ترین و اصلی‏ترین نوع سماق موجود در کشور است. اهمیت اجرای این پروژه حفظ ژرم پلاسم بومی و کاربرد آن در توسعه جنگل و منابع طبیعی منطقه می باشد. همچنین تولید نهال از طریق کشت بافت باعث کاهش تعرض به جنگل­ها و رویشگاه­های طبیعی سماق برای تهیه نهال از طریق پاجوش خواهد شد.

 

                        

© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک